"Cele mai bogate surse de vitamina C (in ordine descrescatoare) sunt: acerola, catina, macese, coacaze negre, frunze de patrunjel, cimbru, kiwi, broccoli, varza de Bruxells, ardei, papaya, capsuni, portocale, lamai, grapefruit, varza, marar, rosii, afine, spanac, conopida
...Cand se gatesc legume, ar trebui ca timpul si durata gatitului sa fie micsorate, iar apa folosita la preparare nu ar trebui aruncata, deoarece vitamina C este hidrosolubila si trece in apa.
Atentionez fumatorii ca o singura tigara fumata face organismul sa consume aproximativ 40 mg de vitamina C."
...Cand se gatesc legume, ar trebui ca timpul si durata gatitului sa fie micsorate, iar apa folosita la preparare nu ar trebui aruncata, deoarece vitamina C este hidrosolubila si trece in apa.
Atentionez fumatorii ca o singura tigara fumata face organismul sa consume aproximativ 40 mg de vitamina C."
Fitoterapie clinica aplicata, prof.univ.dr. Pavel Chirila
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu